Huishoudelijke ondersteuning in 2015

Vanaf 2015 moet er fors bezuinigd worden op de hulp bij het huishouden  Om te zorgen dat mensen die dat hard nodig hebben de juiste hulp krijgen, gaan we huishoudelijke ondersteuning anders organiseren. Vanaf 1 januari 2015 zal meer gekeken worden naar wat u zelf kunt en welke ondersteuning u kunt krijgen van bijvoorbeeld familie, vrienden of mantelzorgers.

Krijg ik in 2015 nog wel huishoudelijke ondersteuning?

Of u nog hulp bij het huishouden krijgt is afhankelijk van uw situatie. De gemeente gaat dit samen met u en uw netwerk voor uw situatie bepalen. In de loop van 2015 neemt de gemeente contact met u op.

Krijg ik straks minder hulp?

De gemeente overlegt met u wat er echt nodig is om uw huis schoon en prettig leefbaar te houden. En wat mensen in uw omgeving eventueel kunnen doen. Dat is maatwerk. Wanneer en hoe vaak uw hulp komt kan dus veranderen. Gemeenten moeten flink bezuinigen. Daar gaat iedereen iets van merken. Wij informeren u op tijd als wij uw situatie opnieuw gaan bekijken.

Moet ik straks (meer) zelf betalen voor huishoudelijke ondersteuning?

Voor huishoudelijke ondersteuning die door de gemeente vergoed wordt, betaalt u een eigen bijdrage. Dat is nu ook al zo. De  hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en vermogen. 

Vragen? Als u in de toekomst zorg nodig heeft.

Met vragen over huishoudelijke ondersteuning in 2015, gaat u naar het Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD). Dit centrum is bereikbaar via 14 040.

terug naar de artikelenlijst